Хуушуур

  1. Хуушуурны орцуудыг бэлтгэнэ. Хүнсний ногоонуудыг угааж арчаад, хальслана. Мөн аль болох урт нарийн хэрчиж бэлтгэнэ.
  2. Хайруулын тавганд ургамлын тосыг хийж халаасны дараа жижиглэн хэрчсэн сармис, сонгиныг хийж 1 минут орчим хуурна. Дараа нь жижиглэн хэрчсэн лууванг хийж зөөлөртөл нь 3-4 минут хуураарай. Ингээд хэрчсэн мөөг болон бууцайг хийж үргэлжлүүлэн 2-3 минут хуурна.
  3. Хайруулын тавганд ургамлын тосыг хийж халаасны дараа жижиглэн хэрчсэн сармис, сонгиныг хийж 1 минут орчим хуурна. Дараа нь жижиглэн хэрчсэн лууванг хийж зөөлөртөл нь 3-4 минут хуураарай. Ингээд хэрчсэн мөөг болон бууцайг хийж үргэлжлүүлэн 2-3 минут хуурна.
  4. Ингээд гуриланд амтлаж шарсан ногооноос тааруулан тасдаж хийгээд чимхэнэ. Эсвэл сэрээний үзүүр ашиглан гурилны захыг дарж наалдуулан чимхээрэй.
  5. Ургамлын тосыг сайтар халаасны дараа хуушуурыг бор шаргал болтол хоёр талаас нь эргүүлэн шарна. Амталсан ногоог хуурсан тул хуушуур түүхийрнэ гэж айлтгүй, амархан болох болно.
  6. Тосыг сайтар шингээж гаргаарай.

Comments

Popular Posts