Skip to main content
Хуушуур
- Хуушуурны орцуудыг бэлтгэнэ. Хүнсний ногоонуудыг угааж арчаад, хальслана. Мөн аль болох урт нарийн хэрчиж бэлтгэнэ.
- Хайруулын тавганд ургамлын тосыг хийж халаасны дараа жижиглэн
хэрчсэн сармис, сонгиныг хийж 1 минут орчим хуурна. Дараа нь жижиглэн
хэрчсэн лууванг хийж зөөлөртөл нь 3-4 минут хуураарай. Ингээд хэрчсэн
мөөг болон бууцайг хийж үргэлжлүүлэн 2-3 минут хуурна.
- Хайруулын тавганд ургамлын тосыг хийж халаасны дараа жижиглэн
хэрчсэн сармис, сонгиныг хийж 1 минут орчим хуурна. Дараа нь жижиглэн
хэрчсэн лууванг хийж зөөлөртөл нь 3-4 минут хуураарай. Ингээд хэрчсэн
мөөг болон бууцайг хийж үргэлжлүүлэн 2-3 минут хуурна.
- Ингээд гуриланд амтлаж шарсан ногооноос тааруулан тасдаж
хийгээд чимхэнэ. Эсвэл сэрээний үзүүр ашиглан гурилны захыг дарж
наалдуулан чимхээрэй.
- Ургамлын тосыг сайтар халаасны дараа хуушуурыг бор шаргал
болтол хоёр талаас нь эргүүлэн шарна. Амталсан ногоог хуурсан тул
хуушуур түүхийрнэ гэж айлтгүй, амархан болох болно.
- Тосыг сайтар шингээж гаргаарай.
Comments
Post a Comment